A l'hora afrontar els diferents serveis que ens podem trobar no només fan falta els coneixements tècnics del personal.
Al Parc de Bombers de Vic disposem d'una gran quantitat d'eines específiques i vehicles d'intervenció adequats a cada circumstància.

- Equips individuals
- Vehicles i eines

 

Equip de protecció individual

Aquest és l’equip d’intervenció que utilitzem en els diferents tipus d’incendis urbans i industrials, i en accidents i salvaments. Està format per una jaqueta i uns pantalons de protecció que porta incorporat un sistema de subjecció amb camals d’assegurament en treballs en alçada, color vermell intens, fabricats amb fibres especials tipus aramida i teixits multicapa. Gran resistència al foc, impermeable i transpirable. Porta bandes reflectores per a la seva visibilitat a la foscor.  Es complementa amb el casc i l’equip respiratori quan s’ha d’entrar en ambients desfavorables.Parka i sobre-pantaló d’alta visibilitat

L’utilitzem en recerques i actuacions amb situacions climàtiques adverses sempre que no sigui necessari un nivell de protecció major. Són impermeables a la penetració del vent i aigua mitjançant teixit i les costures, amb membrana transpirable.
Equipament diari i d’intervenció en incendis forestals

És l’uniforme que utilitzem diàriament a l' entrar de servei i també ens permet actuar en cas d’incendi forestal. Consta d’una samarreta i pantalons blau marí i una camisa blava confeccionada amb teixits ignífugs. En cas d’incendi forestal completem l’equipació amb una gorra, ulleres, guants i botes forestals.
Equipament per rescat urbà

En cas d’haver de realizar treballs verticals ja siguin urbans o de muntanya disposem d’un equipament específic format per cordes, casc d'escalada, baudrier, guants i altres complements d'escalada.

 

El Parc de Bombers de Vic disposa de diferents vehicles equipats amb diferents eines per afrontar tots els serveis que es presentin.

 

Bomba rural pesada  BRP
És un vehicle polivalent que s’usa tant en l’àmbit urbà com rural. Està equipat amb material per afrontar diferents serveis: salvaments, accidents, incendis urbans, industrials i forestals. Porta una bomba que  impulsa l’aigua a 40 bars d’una cisterna de 3.000 litres de capacitat.

 

Bomba forestal pesada BFP
És un vehicle equipat exclusivament per a incendis forestals amb una cisterna de 4.000 litres de capacitat. Porta incorporat
un sistema d’autoprotecció amb 350 litres addicionals que per mitjà d’uns aspersors protegeixen el vehicle i els seus ocupants en cas de quedar atrapats pel foc.

 

Bomba nodrissa pesant BNP
És un vehicle equipat per a incendis industrials i s’utilitza també a altres sinistres on faci falta una major quantitat d’aigua. Porta una cisterna de 10.000 litres de capacitat i incorpora un dipòsit addicional d’escumogen amb el qual es pot generar escuma per atacar alguns tipus de focs.

Autoescala automàtica AEA
És un vehicle destinat a molts tipus de serveis on sigui necessari treballar en alçada. Des de focs habitatge, sanejaments de façana, rescats i altres. L’escala es pot comandar tant des de la cistella com des del vehicle i es pot extendre fins els 30 metres que equivaldrien aproximadament a un vuitè pis.

Furgó de salvament FSV
És un vehicle més ben equipat pel què fa a eines de tot tipus. Generador i equip d’il·luminació, equip d’excarceració, diferents tipus d’extintors, equip de rescat urbà, equips d’aire, coixins pneumàtics i altres. És de tamany més reduït i per tant més àgil que la resta de camions i no conté cisterna d’aigua.

Vehicle comandament  UPC
Són vehicles amb moltes funcions diferents i adaptable a les necessitats del Servei: Comandament, trasllat de personal, treballs cartogràfics, comandes i altres.

Vehicle de support logístic UTP
Existeixen diferents tipus de vehicles sota aquesta nomenclatura: de comandament avançat, de transport de personal o de mercaderies pròpies del servei, per fer de punt de trànsit i altres.